......Vallat, a l'Alt Millars.

El poble que estaves buscant.

 

Vallat es troba a la comarca castellonenca de l’Alt Millars, junt al llit del riu Millars i en la zona d’influència del Parc Natural de la Serra Espadà. És un municipi que té unes especials condicions orogràfiques i climàtiques, cosa que permet grans extensions de bosc de pins i carrasques. Junt al riu, tarongers i d’altres regadius.

Entre aquests bells paratges trobem la petita i tranquil·la vila d’aspecte encara musulmà: carrers estrets i concèntrics se succeeixen entre les parets emblanquinades de les cases. A més, la zona té unes temperatures molt agradables en estiu, cosa per la qual Vallat és un lloc ideal per retirar-se del soroll i l’ansietat de la ciutat i entrar en contacte amb les gents i la natura.

La gastronomia típica de Vallat segueix les directrius de la cuina mediterrània de muntanya: plats forts basats en productes naturals, on les carns tenen especial rellevància. Destaquem l’olla casera i la carn de cacera, especialment el porc senglar, molt abundós en la zona.

 

  • Benviguts a Vallat La vella entrada del poble Benviguts a Vallat La Terrassa-mirador L'esglesia de Vallat carrer del poble Rancó Vallat de nit Mapa de la comarca Tejados de Vallat La plaza del Horno Los pinares de nuestro entorno La Casa del Horno Fuente de la Salud Los antiguos lavaderos Parque infantil Los antiguos lavaderos Vallat de nit Los antiguos lavadero Parque infantil Polideportivo Parque infantil Callejas de Vallat La Plaza del Horno Calles de Vallat Vallat de noche Paseando por Vallat